Vertical farms for vegetables - Analysis n°141
Partager la page
Until recently, vertical farms were an exception in the market, but now this high-tech agricultural sector is rapidly gaining ground in urban centers of Asia, North America and Western Europe. However, their economic viability and agronomic interest, compared to field crops or greenhouses, are far from established. Why, then, do some investors choose to follow this path of innovation? What, exactly, are the technical solutions required to produce in confined buildings, without natural sunlight? And, does this business model have future prospects?
To download:
Les notes d’Analyse présentent en quatre pages l’essentiel des réflexions sur un sujet d’actualité relevant des champs d’intervention du ministère de l’agriculture et de l'alimentation. Selon les numéros, elles privilégient une approche prospective, stratégique ou évaluative.
Voir aussi
Informations, connaissances, innovations : l’autre mondialisation des systèmes alimentaires - Analyse n° 113
09 mars 2018Enseignement & recherche
MOND'ALIM 2030
01 mars 2019Enseignement & recherche
Nanotechnologies et nanomatériaux en alimentation : atouts, risques, perspectives - Analyse n° 120
23 mai 2018Enseignement & recherche
Le recours aux satellites en agriculture : évolutions récentes et perspectives - Analyse n°67
05 février 2014Enseignement & recherche